Our Blog

Hasanaliler Church - Hasanaliler Kilisesi


Akdeniz de dolaşmaya devam ediyorum . Yol kenarındaki küçük bir köyden geçerken bir kilise kalıntısıyla karşılaştım . Bana en ilginç gelen yeri isminin bildiğimizden çok farklı oluşuydu ! Hasan Aliler kilisesi.. Köyün Adıyla aynı kilise ! Araştırmasını yaptım tabii anlatayım.



Küçük bir köy olan Hasanaliler dağlık Kilikya bölgesinde yer alıyor . Köy, Narlıdereden başlayarak Cennet Cehennem üzerinden kuzeydeki Ovacık / İmamlı’ya uzanan antik yolun kıyısında . Bu küçük yerleşim, Roma döneminden erken Bizans dönemine kadar iskan edilmiş .


Yerleşimin ortasında, kuzeydoğu bölümü bir mağara üzerine inşa edilmiş bir kilise . Kilisenin kurulduğu arazi kuzeye doğru eğimli . Kilisenin güney duvarının ve narteksin doğu duvarının alt yarıları yerel ana kayadan oluşturulmuş .


Hasanaliler kilisesi bazilikal tipin temsilci . Bazilikal planlı ve üç nefli kiliseler İ.S. 5. ve 6. yy.'larda inşa edilmişler . Batıda narteksin, apsisin yan ve arkasında odaların ve narteks, yan nefler ve doğudaki odalar üzerindeki balkonun varlığı, Kilikya ve İsauriya kiliselerinin ana özelliklerinden .


Hasanaliler is a small village located on the ancient road starting from Narlikuyu and running to the north via Cennet-Cehennem to Ovacik / Imamli in the region of Rough Cilicia. This small settlement had been inhabited from Roman until early Byzantine period.


The church of Hasanaliler is situated in the center of the site. The north-eastern side of the church constructed over a cave and the building slopes down to the north. The lower sections of the southern wall of the church and the eastern wall of the narthex were carved from the bedrock.


The church has a nathex on the western side with an entrance on the northern wall and consists of three aisles divided by two rows of piers, each row containing six. Today, the southern row of piers still stands but the northern row completely disappeared.


The Church of Hasanaliler is a representative of the basilical plan type. In spite of the fact that three-aisled and colonnaded basilical plan type is common in the churches of Cilicia and Isauria, there are a certain number of piered-basilicas, such as the ones in Hasanaliler, imamli and Kizilaliler.







Öğrendiklerim bunlar ! Arabama binip buradan ayrıldım ..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DOĞADA GEZİYORUM Designed by Aykilichan Copyright © 2013 - 2016

Tema resimleri wibs24 tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.